Top

Algemene voorwaarden Vintage en Brocante Knutselen

Lees deze voorwaarden even door, voordat je tot bestellen overgaat, zodat er later geen onduidelijkheden kunnen ontstaan.

Definitie van Brocante en Vintage:

Brocante en Vintage zijn spullen uit vroegere tijden die in trek zijn, maar niet vallen onder de noemer antiek. Deze spullen hebben een doorleefd karakter (wat het voor de liefhebbers aantrekkelijk maakt), het heeft een geschiedenis. Het gaat om een warme landelijke stijl, die charmant oud oogt.

Bij onze echt oude brocante en vintage artikelen wordt duidelijk aangegeven, dat dit geen nieuwe spullen zijn. Dit houdt in dat er gebruikssporen aan de artikelen te zien kunnen zijn. Dit is ook juist de charme van deze materialen en voor ons een reden om deze, waar mogelijk, te verkiezen boven nieuw. 

1. Je bestelling opgeven:

Je kunt je bestelling rechtstreeks in de webwinkel van Vintage Knutselen doen of door het versturen van een e-mail naar info@vintageknutselen.nl. Het minimale bestelbedrag is 10 euro (exclusief verzendkosten).

Vintage Knutselen verkoopt ook oude en dus unieke artikelen, waarvan er vaak maar 1 verkrijgbaar is. Hierdoor kan het gebeuren, dat iemand anders je net voor is met bestellen. Als dit gebeurt, laten we je dat zo snel mogelijk weten.

Indien het product voorradig is, zal je bestelling via een e-mail bevestigd worden. Je ontvangt apart een mail met de factuur voor de bestelde artikelen, als je er niet voor gekozen hebt om direct met I-deal te betalen.

Zodra je, in geval van verzending, het totaalbedrag hebt overgemaakt op onze bankrekening, wordt je bestelling verstuurd.

Een besteld artikel wordt maximaal 14 dagen voor je gereserveerd. Indien deze termijn is verstreken, behoudt Vintage Knutselen zich het recht voor om het betreffende artikel aan een andere klant te verkopen. Binnen deze 14 dagen kan je je nog bedenken en de order laten vervallen. Dit kan je aangeven met een mail of door het invullen van ons contactformulier. Zodra het artikel door ons verzonden is (dit is z.s.m. nadat we de betaling hebben ontvangen) kan je de order NIET meer annuleren. Zie punt 5. van onze voorwaarden voor een verdere toelichting.

Door je bestelling of opdracht te plaatsen, geef je te kennen akkoord te gaan met de algemene voorwaarden van Vintage Knutselen. Voor gevolgen van eventuele tekstfouten kan Vintage Knutselen helaas geen aansprakelijkheid aanvaarden.

2. Levering van de bestelling en prijzen:

Alle prijzen voor de aangeboden artikelen en diensten zijn inclusief BTW en exclusief eventuele bezorg- en verzendkosten. Onze artikelen worden met Post.nl door ons verzonden, zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 3 werkdagen na ontvangst van je betaling.

Wij verzenden op verzoek ook pakketten naar het buitenland via PostNL. Omdat de verzendkosten hiervan nogal uiteen lopen, verzoeken wij je, voordat je een buitenland bestelling plaatst, per mail contact met ons op te nemen, zodat we je vooraf over de kosten hiervan kunnen informeren. PostNL verstuurt pakketten naar het buitenland tot een formaat van maximaal 100 x 50 x 50 cm en van maximaal 30 kg. Is je pakket groter of zwaarder dan moet er gebruik gemaakt worden van een transportbedrijf, wat hoge kosten met zich meebrengt.

Te versturen bestellingen worden door ons met zorg verpakt, maar het verzenden van producten gebeurt geheel op risico van de koper. Vintage Knutselen kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele opgelopen schade tijdens het transport of voor zoek geraakte artikelen. In die gevallen dient de klant hier zelf Post.nl voor aansprakelijk te stellen. Indien je meer zekerheid wilt, kan je ons verzoeken de order verzekerd te laten verzenden.

Bij grote of erg breekbare artikelen kunnen wij de verzendkosten op aanvraag (via de mail) aan je doorgeven. Het is echter raadzaam dit soort artikelen zelf bij ons af te halen. Verder raden wij aan breekbare of dure orders verzekerd te laten verzenden. Als je dit wilt, kan je dit aangeven in het opmerkingenveld bij je bestelling. De extra kosten die dit met zich meebrengt, worden dan apart aan de klant in rekening gebracht.

Afhalen van artikelen kan alleen op afspraak, zodat we je artikelen klaar kunnen leggen. Uiteraard worden er dan geen verzendkosten in rekening gebracht. Indien je ervoor kiest om niet vooraf, maar bij het afhalen van de producten, te betalen, is het mogelijk om contant of per PIN te betalen. 

3. Betalingsvoorwaarden:

Het verschuldigde bedrag dient te worden overgemaakt op de bankrekening van Ald en Nij Brocante (Vintage Knutselen is onderdeel van Ald & Nij Brocante). Deze wordt vermeld op de factuur, die we je na ontvangst van de bestelling, zullen mailen. Een besteld artikel wordt maximaal 14 dagen voor je gereserveerd, dus is het raadzaam de factuur binnen deze termijn te voldoen.

Indien je het artikel bij ons komt afhalen, kan je ook contant of per PIN betalen.

4. Levertijden:

De door Vintage Knutselen opgegeven levertijden zijn slechts een indicatie, waar we ons uiteraard altijd zo goed mogelijk aan zullen proberen te houden. Overschrijding van enige leveringstermijn door overmacht, geeft echter geen recht op schadevergoeding.

5. Garantie en toepasselijk recht:

Hoewel Vintage Knutselen haar uiterste best doet om alle artikelen in de best mogelijke staat af te leveren, kan zij niet aansprakelijk worden gesteld voor enige vorm van onvoorziene schade aan een artikel, of door een artikel, na aankoop.

Aangekochte artikelen kunnen alleen worden geruild of worden terug gebracht als er sprake is van een foutieve levering! Op onze oude vintage en brocante artikelen kunnen wij geen garantie geven. Wij stellen je altijd in de gelegenheid om, voordat je tot koop over gaat, het artikel bij ons te komen bekijken. Op verzoek kunnen wij ook vooraf meerdere foto’s en/of aanvullende informatie over het artikel naar je mailen. Dit verzoek kunt je mailen naar info@vintageknutselen.nl.

Vintage Knutselen zal uiteraard eventuele onvoorziene gebreken in alle redelijkheid proberen op te lossen. Alleen als wij het verkeerde artikel geleverd hebben, kan een artikel geretourneerd worden. Hiervoor dien je vooraf contact met ons op te nemen via ons contactformulier zodat we een en ander kunnen afstemmen. Slechts als wij van mening zijn, dat het onze fout betreft, nemen wij dan de kosten van retourzending op ons. In elk ander geval komen deze kosten voor jouw rekening.

Op alle overeenkomsten met Vintage Knutselen is het Nederlands recht van toepassing.

Vintage Knutselen is niet verantwoordelijk voor tekst-, typ- of andere fouten op haar website.

6. Copyright:

De foto's en teksten op de website van Vintage Knutselen mogen NIET door anderen dan Vintage Knutselen gebruikt en/of gekopieerd worden. Mocht je hier toch behoefte aan hebben, dan kan je hiervoor via het contactformulier een verzoek indienen. Alvorens je op deze vraag nog geen nadrukkelijke schriftelijke toestemming van Vintage Knutselen hebt ontvangen, blijft deze copyright onverminderd van kracht.

7. Privacy Statement:

Als je een product bij ons aanschaft, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden. Daarmee geef je ons toestemming om jouw bestelling af te handelen, waarbij wij rekening houden met je privacy. Dat is voldoende als verwerkersovereenkomst in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In ons Privacy Statement kan je lezen hoe wij zorgvuldig met jouw privacy omgaan.